AKTUELNO

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" završilo je uređenje međublokovskog prostora u ulici Ratnih vojnih invalida u palilulskom naselju Borča, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića radovi su koštali oko pet miliona dinara.

"U ovaj prostor, koji je godinama bio potpuno devastiran, uložili smo oko pet miliona dinara i napravili dečje igralište po svim standardima", rekao je on novinarima i dodao da se Grad Beograd zaista trudi da uredi što više zelenih površina, sportskih terena, urbanih džepova jer to podiže kvalitet života ljudi.

Foto: Beoinfo

Vesić je rekao i da je važno da se uređuju prostori u okolini stambenih zgrada jer to podiže kvalitet života.

Podsetivši da je u poslednje tri i po godine JKP "Zelenilo Beograd" u glavnom gradu uredilo 151 prostora, on je naveo da su među njima 71 dečje igralište, 28 teretana na otvorenom, 21 park, skver i "urbani džep", 26 sportskih terena i pet zona za kućne ljubimce.

"U to ne ulaze veliki parkovi koje radimo kao što su Pionirski park i park Ušće koji se trenutno rade", naveo je Vesić.

Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio Gradu koji je odvojio novac da se na teritoriji te opštine uredi osam dečjih igrališta, pet teretana na otvorenom, dva sportska terena, tri skvera i jedan park za kućne ljubimce.

"Važno je da podstičemo ovakve projekte, da uređujemo naše zelene površine i da omogućimo deci da imaju gde da se igraju i kvalitetno provode slobodno vreme. Ujedno šaljemo i poruku onima koji misle da mogu da unište nešto što se napravi da će se drzava zasigurno obračunati sa njima.

Foto: Beoinfo

Kako je rekao, tražiće asistenciju policije u svakoj budućoj prilici, jer navodi da je napravljeno nekoliko uređenih prostora na teritoriji Palilule, a neki su vrlo brzo uništeni.

Obnovom međublokovske površine u Borči građani su dobili uređen, prijatan prostor na kome mogu da provode svoje slobodno vreme, a najmlađi novo, moderno dečje igralište sa novim rekvizitima za igru.

Foto: Beoinfo

Obnovom međublokovske površine u Borči građani su dobili uređen, prijatan prostor na kome mogu da provode svoje slobodno vreme, a najmlađi novo, moderno dečje igralište sa novim rekvizitima za igru.

Rekviziti su ugrađeni na gumenoj podlozi površine 180 metara kvadratnih što će omogućiti bezbedniju igru. Na platou za igru dece postavljene su ljuljaška, vrteška, klackalica, tri njihalice i info tabla sa informacijama o upotrebi rekvizita.

#Borča

#Vrtić

'